Élménybeszámoló

Molnár Péter 2018 augusztusában tett krakkói útjáról mesélt nekünk. 
Ezúton is köszönjük az élménybeszámolót!Augusztus elején indultunk útnak vágyott úti célunk, Krakkó felé.

Szlovákián keresztül vezetett a kacskaringós autóút, többször megálltunk rácsodálkozni a táj szépségére. A szlovák-lengyel határnál hosszabb pihenőt is tartottunk egy vadregényes, látványos tutajozás kedvéért.

Következő állomásunk már a wieliczkai sóbánya volt, ahol a kései érkezés miatt már viszonylag kevés turistát találtunk. Így nagyon kényelmesen, nyugodtan nézhettük a hatalmas termeket, a bányászok sóból faragott fantasztikus műveit. A magyar vonatkozású szoborcsoport előtt sokáig időztem.

Késő este érkeztünk Krakkóba, gyönyörűen kivilágítva fogadott bennünket. Szállásunk a zsidónegyed szívében volt, nem sokat teketóriáztunk, irány a Plac Novy! Olyan pezsgést, fiatalos világot találtunk a környéken éjjel, hogy csak na! A téren befaltuk a megérdemelt hatalmas meleg szendvicseket, majd eltettük a magunkat másnapra.

A reggel már megint a Plac Nowin talált, ami most teljesen más arcát mutatta. Ez az arc is tetszett! Ócskások, ezeraprócikkesek, műveiket kínáló művészek lepték el a teret. A nagy Séta Krakkóban reggeli után indult, és már az elején látszott, hogy még vissza kell jönnünk ide. Nem, hogy egy nap, de egy hét is kevés a látnivalókhoz.

Most a kötelezőkre: a Wawelre, a legszebb templomokra, Posztócsarnokra és a többi, honlap által is javasolt fő megnézni valókra jutott idő. Meg persze, egy nagyon lengyel kis étkezdében elfogyasztott pierogikra, meg káposztás húsokra. A Schindler gyárat sajnos csak kívülről tudtuk megnézni, mert a zárás előtt egy órával már nem jutottunk be.

Sebaj, úgyis visszajövünk, viszlát Krakkó!

Az élménybeszámoló minden fotóját megtekinthetitek itt.

fotó: Molnár Péter

fotó: Molnár Péter

fotó: Molnár Péter

fotó: Molnár Péter

fotó: Molnár Péter

fotó: Molnár Péter

fotó: Molnár Péter