Az 5 legszebb panorámás hely Krakkóban

Sandomierska torony

Ha van olyan hely, ahonnan még lehet fokozni a Wawel látványának szépségét, akkor az biztosan a Királyi palota egyik tüzérségi tornyának teteje. Tavasztól őszig van lehetőségünk élvezni ezt az igazán előkelő panorámát.
A honlapon a Wawel - Látogatói információk oldalon olvashatsz a feljutás részleteiről.

fotó: flickr.com/jenniferboyer
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kosciuszko-domb

Krakkó Zwierzyniec kerületében található Kosciuszko-domb egyike annak a négy, emberek alkotta halomnak, amelyeket ma is láthatunk a városban. A dombról letekintve úgy érezhetjük, hogy lábaink előtt hever a Błonia Park és az egész város.
A Kosciuszko-dombról itt olvashatsz bővebben.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

METRUM Restobistro

A Zeneakadémia tetején található egy kicsiny bisztró, ahonnan páratlan kilátásban gyönyörködve szürcsölgethetjük a kávénkat. Nyáron a nyitott teraszról csodálhatjuk az Óváros panorámáját, télen pedig az üvegfalak védelmében melegedve élvezhetjük a különleges atmoszférát.

cím: ulica św. Tomasza 43, 31-027 Kraków (Az épületbe belépve, a szemben található lifttel juthatunk a legfelső emeletre. )
A nyitva tartás változhat az iskolai szüneteknek megfelelően.

fotó: facebook.com/MetrumRestobistro/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A Városháza tornya

A Főtér délnyugati csücskében magányosan álló Városháza tornya megajándékoz bennünket annak a lehetőségével, hogy a magasból csodáljuk meg az Óvárost. Megéri megmászni a több, mint 100 meredek lépcsőfokot, hogy egy egészen más perspektívából lássuk a teret és a Posztócsarnokot.
A toronyról itt olvashatsz bővebben.

fotó: WikimediaCommons/Jorge Láscar
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Przegorzaly Kastély - Restauracja "U Ziyada"

A belvárostól kicsit távolabb Krakkó egyik legromantikusabb helyére bukkanhatunk. A várost nyugati irányba elhagyva, mintegy hat kilométerre találjuk a Przegorzaly Kastélyt, amelynek étterméből lenyűgöző kilátásban lehet részünk. A többszintes teraszokról a nemcsak a kanyargós Wisztulát, hanem szép időben akár még a Tátra hegycsúcsait is láthatjuk.

cím: ulica Jodłowa 13, 30-251 Kraków 
fotó: facebook.com/ZamekwPrzegorzalach