A Czartoryski Múzeum felújítása

Kilenc év után befejeződtek a Czartoryski Múzeum felújítási munkálatai. A krakkói Nemzeti Múzeum alkalmazottai már elkezdték birtokba venni az épületet, hogy december 19-én ünnepélyes keretek között megnyissák a múzeumot a nagyközönség számára. Az első látogatók 2019. december 20-án tekinthetik meg a felújításon átesett épületet és kiállításokat.

A Czartoryski hercegek palotájának renoválása 2010-ben kezdődött. A munka első szakaszát a Czartoryski Alapítvány finanszírozta, részben norvég támogatásokból, részben pedig da Vinci "Hölgy hermelinnel" című festményének külföldön történő bemutatásának bevételeiből. Adam Karol Czartoryski herceg 2016 decemberében 100 millió euróért eladta a Czartoryski Hercegség gyűjteményét és a múzeumi épületeket az Állami Kincstár számára. 

Az átalakítási munkálatoknak köszönhetően a múzeum legértékesebb darabja, Leonardo festménye egy olyan vitrinben kap helyet, amely garantálja a kép teljes biztonságát bármilyen véletlenszerű esemény bekövetkezte esetén.  A palota és a múzeum teljes felújítása mintegy 60 millió złotyba került.